Voor Wie

Yoga is voor iedereen. Iedereen kan het. In het algemeen vinden kinderen en jongeren het erg leuk om yoga te beoefenen. Maar net zoals bij voetbal of gitaar spelen kan niet iedereen zich erin vinden. Yoga is niet prestatiegericht en gaat vooral om de beleving en het plezier. Het kan ook meehelpen in de ontwikkeling van kinderen. Bijvoorbeeld: het soepel houden/maken van het lichaam; meer zelfvertrouwen krijgen; meer concentratie op school; betere coördinatie; makkelijker onder woorden kunnen brengen van gedachten en gevoelens.

Yoga wordt in het algemeen in een groep van 6-10 kinderen beoefend; zo is er genoeg aandacht voor elk kind apart. Mocht uw kind specifieke klachten hebben, overleg dan altijd eerst met de docent of yoga (in een groep) geschikt is.

Ook geef ik hatha yoga voor volwassenen.

School en Na schoolse Opvang

Ik geef ook les op de naschoolse opvang en de verlengde schooldag. Bijvoorbeeld in series van 5 tot 10 keer, maar ook leuk als eenmalige vakantie activiteit of een workshop aan de hand van een thema. Heeft u belangstelling voor yoga voor kinderen of jongeren bij u op school, thuis of in het buurthuis; neem dan gerust contact op en maken we een aanbod op maat.

Priveles, feestjes en speurtochten

Er bestaat ook de mogelijkheid voor priveles bij u thuis, bij mij thuis, buiten of ergens anders. Ook leuk voor een (verjaardags)feestje of clubje vrienden. Ik begeleid en maak (yoga) speurtochten in natuurgebieden naar keuze! Neem contact op voor een aanbod op maat.

Peuteryoga

Bij peuteryoga wordt er spelenderwijs onderdelen uit de yoga gebruikt. We doen dieren na, proberen heel stil te zijn of maken juist lekker lawaai, luisteren naar muziek en zingen liedjes. We besteden aandacht aan de ademhaling door te blazen tegen een veertje of te kijken naar een knuffeltje wat beweegt op je buik. We doen yoga oefeningen samen en sluiten af met een ontspanningsoefening. De les is voor ouders en peuter samen.

Ouder en kindyoga

Een workshop/lessenserie om als ouder en kind samen te genieten van yoga-oefeningen. Samen rondspringen als kikkers, samen stil zijn, samen waggelen als een pinguïn, samen luisteren naar een mooi verhaal. We leren een zonnegroet speciaal voor kinderen om de dag actief te beginnen en een maangroet om de nacht rustig in te gaan. Voor ouders en hun kinderen van alle leeftijden. Kinderen mogen ook zonder ouder meedoen. Elke workshop een ander thema.

Kinderyoga

Bij de kinderyogalessen maken kinderen op speelse wijze kennis met yoga. Plezier maken staat voorop. De lessen zijn verbonden aan thema`s zoals oerwoud en dieren. We beginnen de les met een warming-up zodat we onze energie kwijt kunnen. Daarna zijn we heel stil met z`n allen en doen we een ademhalings- of meditatiespelletje.
Het middenstuk bestaat uit de yogahoudingen en yoga-spelletjes. De les wordt afgesloten met een visualisatie-oefening, je gaat lekker ontspannen liggen, er wordt een verhaal vertelt waar je zelf nog heel veel bij mag verzinnen, daar maken we eventueel nog een mooie tekening van. 

Tieneryoga/yoga voor jongeren

Voel je je sterker na het doen van de yogahouding  “de krijger”?
Kun je je beter concentreren na een meditatie-oefening?
Wanneer adem je vanuit je buik? Hoe vind jij je balans? Hoe kun je je helemaal ontspannen?
Allemaal vragen waar we op onze eigen wijze mee aan de slag gaan.

In een ontspannen uur  per week en ieder op zijn eigen tempo houden we ons bezig met wat yoga is en hoe we dat kunnen toepassen in het dagelijks leven.  Een les voor iedereen die nieuwsgierig is en zijn/haar  lichaam en gedachten beter wil leren kennen.

 

Yoga voor opvoeders

Deze les is bedoeld voor iedereen die kinderen heeft en/of  met kinderen werkt en graag meer wil weten over hoe je samen yoga kunt doen. We beginnen met eerst zelf te genieten van een aantal yoga oefeningen. Even tijd en aandacht voor jezelf. We besteden aandacht aan opvoeden in relatie tot de yogafilosofie en doen een aantal oefeningen om yoga met (jouw) kinderen te gaan doen.